Sådan gik jeg fra 1 til 2 ølproduktioner samtidig

Sådan gik jeg fra 1 til 2 ølproduktioner samtidig

Jeg har et Brewster liters bryganlæg, og det gør ølbrygningen til en leg. Jeg har forskellige programmer, jeg kan bruge, alt efter hvad jeg er i gang med lige nu af lækkerier til ganen, og jeg kan hele tiden kontrollere processen gennem bryganlægget. Men jeg kan kun lave et bryg ad gangen.

Nu laver jeg to ad gangen

Ikke kun er hjemmebryggeren leveringsdygtig i mit Brewster NG 25 liters bryganlæg, humle, malt og alt andet, jeg har brug for til min ølbrygning. De har også et tilkoblingsmodul, der passer til netop dette bryganlæg. Med det kan jeg lave enten to forskellige slags bryg eller dobbelt op af en favorit. I stedet for at skulle investere i endnu et anlæg eller endnu værre et helt andet anlæg, som måske ikke ville kunne leve op til det, jeg allerede har, så kan jeg udbygge det eksisterende, og jeg kan derfor få op til 50 liter på en gang. Jeg var derfor ikke i tvivl om, at det var den udbygning, jeg havde brug for til mit hjemmebryggeri. Se mere her.

Pale ale og julebryg

Jeg har sluttet tilkoblingsmodulet fra hjemmebryggeren.dk til, og løsningen virker lige så perfekt, som da jeg kun havde et bryganlæg. Jeg kan styre de to anlæg uafhængigt af hinanden, og jeg lagde derfor ud med at brygge en pale ale i den ene og en julebryg i den anden, både for at udfordre mig selv og anlægget. Den sidste klarede det til perfektion, og jeg fik en fremragende pale ale ud af det og en julebryg, der bestemt kunne matche. Nu er det eneste, jeg skal vælge fra gang til gang, om det skal være to ens eller to forskellige. Bruger jeg de færdige blandinger fra hjemmebryggeren.dk i begge anlæg, så kan ingen smage forskel i øvrigt – jeg har nemlig blindtestet for en god ordens skyld.

Kim Brandt