Baren stod der, så hvor var øllet

Baren stod der, så hvor var øllet

Vi købte huset på Vinkelvej, fordi vi begge var vokset op i det kvarter, og vi kunne ikke forestille os, at vi skulle bo et andet sted. Mens vi gik rundt og kiggede på huset, så jeg, at der stod en gammel bar i et hjørne af kælderen. Det var lige det, som vi havde snakket om, at jeg godt kunne tænke mig, så jeg spurgte om, at nu hvor der var en bar, hvor var så øllet? Ejendomsmægleren var meget rap i replikken og sagde “det må du selv brygge”, og så var det sat på plads.

At brygge sit eget

Vi overtog huset, og vi fik sat nyt køkken og badeværelser op med det samme, men baren stod stadig i kælderen, og ideen med selv at brygge øl var begyndt at vokse på mig. Jeg havde da også kigget lidt rundt på nettet og fundet et par hjemmesider, som viste mig, hvordan jeg skulle gøre det.

Jeg fik for alvor blod på tanden, da jeg var til ølsmagning på et af det mange bryghuse, og der var mange forskellige øl, deriblandt den bedste hvedeøl, som jeg nogensinde har smagt. Hvis de kunne gøre det derinde, så kunne jeg også gøre det i mindre målestok på Vinkelvej.

Jjemme igen fandt jeg en rigtig god hjemmeside, der handlede om ølbrygning og fik bestilt en begyndersæt med alt det, som der hører til. nu skulle jeg i gang med at brygge hvedeøl, så baren kunne genåbne med maner.

Hjælp til en novice

Jeg starter på helt bar bund, men kundeservice hos hjemmebryggeren er kompetent og venlig samt god til at rådgive. Det virker mere, som om de ønsker at du får produceret god øl, end at få et stort mersalg.

Jeg har nu det første forsøg på Vinkelvejs hvedeøl stående, og nu må vi så se, om det bliver noget, som baren vil servere med stolthed, eller det bliver noget, som kan bruges til at rense kloakken med. Jeg har tillid til det første.

Maya Dahl