Gør hobbyen lidt mere spændende

Gør hobbyen lidt mere spændende

Noter af lakrids og kanel i julebryg er noget, der hører sig til. Det er ikke de eneste krydderier, der passer godt til ølbrygning, og det er et område, der er spændende at eksperimentere med. Det giver et ekstra pift til både duft og smag, og det løfter en øl op på et højere niveau.

 

Krydderier og spænding

 

Sammen ed krydderierne kan jeg også godt lide at prøve nye typer af malt og humle sammen. Eller at blande flere. Som du måske har gættet, så brygger jeg min egen øl, og jeg nyder både denne del og resultatet. En god hovedregel, som jeg har lært på den hårde måde, når det kommer til at lave dine egne blandinger er dog, at du skal holde det enkelt. De er lige som med rigtig godt mad, at less is more. For mange dufte og for mange smagsindtryk gør det samlede indtryk rodet, og det er næppe en øl, som du eller andre vil nyde. Jeg blander derfor ikke for meget, men jeg leger med blandingsforholdene, eller jeg prøver en ny slags malt og en anden slags humle, hvis jeg har lavet et godt bryg, der lige mangler det sidste.
Skal du i gang, og mangler du udstyr – så se her: https://www.hjemmebryggeren.dk/

 

En øldagbog

 

Jeg fører også en dagbog. Det er nu mest en journal, men alle blandingsforhold beskrives omhyggeligt, og det samme gør duften og smagen. Kun på den måde kan jeg arbejde mig hen od det, som jeg mener er det perfekte bryg. Men der er ikke kun et perfekt bryg, hver genre har sit eget, og det har givet mig blod på tanden. Jeg stræber efter det, der efter min mening er den bedste pilsner, den bedste pale ale, den bedste porter med mere. Jeg ser altid frem til at sætte det seneste skud på stammen på bordet og smage på den, nyde den og servere den for andre, mens jeg håber på, at de nyder den på helt samme måde som jeg selv gør det.

Kim Brandt