Hvordan kommer man i gang med ølbrygning?

Hvordan kommer man i gang med ølbrygning?

Når du skal brygge din egen øl, så er det vigtigt, at du har det rigtige blandingsforhold af de rigtige ingredienser, og at du gør alt i den rigtige rækkefølge. Jeg bruger altid de guides til brygning, der findes på hjemmebryggeren.dk, så får jeg nemlig altid et perfekt bryg. Køb udstyret her.

Med et kit går det som en leg

Jeg er ikke teknisk nok til at lave mine egne blandinger endnu, men det er ingen sag at brygge 25 liter øl i en Brewster fra hjemmebryggeren.dk, hvis du som jeg bruger et færdigt kit. Du vælger den type og smag, du er til, og så er du sådan set i gang. Mæskning er det første, du skal i gang med. Det er det, du skal bruge malten til sammen med vand, der skal op på den rette temperatur, inden du kan udmæske med vand. Din Brewster har en indbygget alarm, så den sørger for at holde øje med tiden for dig, så det sker på det helt rigtige tidspunkt.

Det køler og gærer

Det hele skal koges op med humle og urter, og her skal det over 100 grader. Her desinficeres der samtidig, og efterfølgende skal det hele køles ned, inden gæringen kan startes. For høje eller for lave temperaturer dræber gæren, så derfor er en Brewster din ven, for den sikrer de rette temperaturer hele vejen. Kulsyre og sukker kommer til senere, og efter ca. en måned, ja så har du drikkeklar øl. De fleste er dog endnu bedre, hvis du lader dem står et par uger, inden du drikker dem, selvom det kan være rigtig svært at vente. Jeg synes samtidig, at det er en god idé at tage noter undervejs. På den måde kan du vende tilbage til dem, hvis du en dag får lavet et bryg, der er ekstra godt, og på den måde genskabe det, som bare sad lige i skabet.

Kim Brandt