Ølbrygning – en fantastisk hobby

Ølbrygning - en fantastisk hobby

Hvis du er kommet godt i gang med at brygge øl, så kommer nysgerrigheden også over dig på et tidspunkt. Det er nysgerrigheden efter at lege med ingredienser, og den er spændende og lærerig. Jeg har brygget med forskellige all grain kits, men det bedste, det er dem fra https://www.hjemmebryggeren.dk/. Nu ville jeg tage skridtet videre. 

 

Bland selv i stedet

Jeg ville nemlig rigtig gerne i gang med at blande mine kits selv, men jeg var ret meget på bar bund, når det kom til de smage, jeg gerne ville prøve at opnå. Jeg kiggede længe på malt og humle inde hos hjemmebryggeren, og munden løb i vand, mens hovedet knagede. Ideer var der nok af, men det skal også blive til handling, og i sidste ende skal det blive til en rigtig god øl, som jeg kan nyde og også servere for andre, så jeg kan dele min passion. Desuden ville det jo ikke skade, hvis jeg kunne lave en bryg derhjemme, der ville få ros og anerkendelse fra dem omkring mig, der heldigvis altid ser frem til min hjemmebryg.

Jeg greb knoglen

Heldigvis kan jeg ringe til hjemmebryggeren, og det var en rigtig god beslutning. Jeg fik en rigtig god guide til, hvad jeg skulle fokusere på af humle og malt, når jeg gerne ville lave henholdsvis en pale ale og min helt egen pilsner. Jeg fik forklaret blandingsforholdene, og også hvordan jeg skulle gøre det hele undervejs i processen. Jeg blev også anbefalet at føre en form for dagbog over min øl, for den bedste måde at lære på, det er at tage noter undervejs. De ville også være brugbare, hvis jeg fik en favorit, som jeg gerne ville genskabe på et andet tidspunkt, og efter den gode og meget udførlige vejledning, var jeg klar til at lave mine egne kits.

Mads Laursen