Nemt skal det være – bryg din egen øl

Nemt skal det være - bryg din egen øl

Min kone holder sig i gang med en masse forskelligt. Hun strikker og syr en del, og jeg tænkte: Jeg skulle da også give mig i kast med et eller andet. Min far lavede vin nede i kælderen, da jeg var dreng, men jeg husker det som noget surt sprøjt, og i øvrigt kan jeg bedre lide øl.

Jeg ville brygge mit eget øl

En hobby skal være noget, man kan gå op i med liv og sjæl, noget man kan bruge tid på, noget man kan nyde, men også noget, der ikke bliver så opslugende, at det tager al ens tid. Jeg tænkte, at øl ville være en god idé, for i min verden var det et projekt, der ville opfylde alle disse kriterier. Jeg skulle dog have et anlæg, jeg kunne brygge i, for en spand ville ikke kunne gøre det. Der skal være rent og pænt hos min øl. Jeg ville også have brug for et anlæg, der kunne klare det tekniske med temperaturerne, for jeg kunne ikke se mig selv stå og fedte med et termometer og sikre, at nu var det klart til mæskning eller til gæret. Derfor valgte jeg et Brewster bryganlæg fra https://www.hjemmebryggeren.dk/.

Hjemmelavet på bordet

Når vi mødes med gode venner til den årlige påskefrokost har alle spædet til. Alt er hjemmelavet fra brødet til sildene, og selvgjort er velgjort. Det er værtsparret, der står for drikkevarerne, det er en del af traditionen, og det var vores tur i år. Jeg var spændt på det første resultat fra den Brewster, jeg havde købt, jeg havde fulgt instruktionerne nøje, jeg var klar. Det var heller ikke så svært, som jeg havde frygtet. Brygget var klart nogle uger før. Her havde det også stået på flaske og sat sig, og jeg testede en enkelt flaske. Perfektion i dråbeform, så det øl, jeg havde købt som reserve, det bliver i kælderen, for der skal hjemmebryg ind til alt det andet gode på det bord.

Kim Brandt