Hjemmebrygger? Find inspiration i en bred vifte af all-grain kits

Hjemmebrygger? Find inspiration i en bred vifte af all-grain kits

De seneste par år har markedet for specialbryggede, mikrobryggede og hjemmebryggede øl været ganske stigende. Mange har fået øjnene op for, at der er en øl til enhver lejlighed – og at øl er andet end Carlsberg eller Tuborg på dåse. Er du hjemmebrygger, og har du sat foden inden for døren i den herlige, finurlige og særlige verden af special- og hjemmebryggede øl, så er du sikkert også klar over, at der er en bred og varieret vifte af øltyper og varianter, som man som hjemmebrygger kan kaste sig over.

 

Som hjemmebrygger er en af de store udfordringer dog at have den rette blanding af ingredienser – og især hvis du er ny på området, så kan det virke ganske uoverkommeligt. Heldigvis findes der de såkaldte all-grain kits, som jeg selv benytter mig af, og som man generelt kommer rigtig langt med. Du kan finde et stort udvalg af disse færdigblandede all-grain kits lige her, hvor der er et bredt udvalg af typer og varianter af øl. Her får du mine to bud på varianter af øl, som du bør give dig i kast med.

 

Den uforgængelige pilsner og den forfængelige IPA

Der er mange former for øl. Øl er ikke bare øl, men derimod er der altid en variant, som passer til anledningen, årstiden eller festen. Selv er jeg ganske glad for den klassiske pilsner. Den afskrækker ingen, men den er samtidig ganske smagfuld. Ikke mindst så passer den også til stort set alle typer mad og anledninger – og så smager den ganske meget bedre og er væsentligt mere spændende, når den er brygget i eget hjem!

 

Derudover er den nymoderne IPA også en variant, som du bør give dig i kast med. I en IPA er der rigelig med plads til, at humlen kommer til udtryk, men min erfaring er nu også, at den kan noget helt særligt, når det kommer til friskhed, livlighed og den frugtige og glade smag. Den bringer minderne frem – og der bør altid være et all-grain kit på lager til netop denne øl.

Kim Brandt