Første skridt mod drømmen som egen brygmester

Første skridt mod drømmen som egen brygmester

Special-øl, hjemmebryggerier og micro-bryggerier har sjældent været mere populære, end de er lige for tiden. De store bryggerier har det ikke svært, men de får trods alt konkurrence, fordi der er gået sport i at få øl til at smage bedst muligt! For øl smager godt – og væsken er for mange en passion, en livsglæde og en interessant viden, som man gerne vil være en del af.

 

Sådan er der i hvert fald mange, som opfatter den verden, som øl udgør. Det kræver måske en del planlægning, men der er rig mulighed for så småt selv at planlægge rejsen mod at blive din egen brygmester. Brygmester er måske en titel, som der ligger langt væk – men det er faktisk muligt at brygge øl hjemme i eget hus. Bare læs med her.

 

Sådan kommer du i gang

Det kræver først og fremmest en del brygudstyr, hvis du vil begive dig ud på den fantastiske rejse, som viden og læren om øl er. Men det er rejsen og tiden værd, og det kan virke mere uoverskueligt i starten, end det i virkeligheden er. Første tip er derfor, at du starter med at købe en ”Starter Box”, som indeholder det nødvendige brygudstyr til din første bryg.

 

Derudover kræver mere fast bryggen et bryganlæg – naturligvis. Af disse vil det være mest håndterbart med et 25 liters bryganlæg til at starte med. Herudover vil der også være behov for andet udstyr, heriblandt udmæskningsplade. Brygudstyr kan du få mere indsigt i her

 

Udover udstyret i sig selv er det naturligvis også nødvendigt med ingredienserne. Hvis du er ny, så er det igen oplagt at besøge Hjemmebryggeren, som forhandler et enormt udvalg af de såkaldte all-grain kits, som er perfekte til brygning af netop 23-25 liters hjemmebrygget øl. Dét er en oplagt måde at komme i gang på – og sortimentet råder da også over all-grain kits til alt lige fra specifikke brown ales til forskellige julebryg, IPA’er og almindelige pilsnere. 

Kim Brandt