Din egen danske øl

Din egen danske øl

Øllet er en af de stolteste danske traditioner, og sådan vil det nok altid være. For i Danmark er vi gode til at producere det gylden brune guld, og vi sætter mindst lige så stor ære i at drikke det. Men fra tid til anden kan man dog alligevel godt blive en smule træt af den klassiske Tuborg Pilsner, og har man ikke mod på at prøve noget andet fra butikken, kan man jo benytte denne lejlighed på at forsøge sig med ølbrygning selv. Nedenfor går vi nærmere ind i, hvordan du får startet din nye ølproduktion.

Køb de enkle startsæt

Som ølbrygger på hobbyniveau skal der ikke meget til, førend man for alvor er i gang. Ølbrygning er faktisk ikke nogen speciel svær disciplin, og man får hurtig processen ind på livet, således at man derved kan begynde at eksperimentere lidt. Men når man lige er startet, er det svært at lære alle de smarte tricks, og derfor kan det være en fordel, at man i stedet køber alle remedierne i et sæt, således at man ikke selv skal til at finde du at, hvad der er nødvendigt, og hvad der ikke er.

Hos de fleste forhandlere kan man få startsæt i en pakke, således at man ikke skal tage stilling til meget andet end, om man har mod på at brygge øl. Startsættene er ofte delt op i to dele, således at man kan købe et startsæt bestående af de redskaber, man skal bruge, og således at man kan købe et startsæt med de ingredienser, man også skal brug. Du finder eksempelvis et kvalitetstungt all-grain kit, som med garanti vil resultere i en hæderlig ølproduktion, som du sagtens kan være bekendt med at servere for både venner og svigermor. Og går det ikke helt efter planen første gang, man må jo bare prøve igen – god fornøjelse.

Kim Brandt