Den bedste smag opnår jeg, når jeg selv brygger

Den bedste smag opnår jeg, når jeg selv brygger

Når jeg lukker øjnene, så kan jeg altid genkalde lyden af en øl, der bliver åbnet. Det korte pift og derefter den klukkende lyd, når den skænkes i det glas, der passer til øltypen. Det er sand nydelse, og for mig en nydelse, der bliver endnu bedre, når jeg selv har brygget øllen.

 

Det er let som en leg med et all-grain kit

 

Det vigtigste ved en øl er, at den er god, og at jeg kan opnå den samme standard fra øl til øl.  Råvarerne skal være friske, og jeg skal vide, hvor meget færdigt produkt, jeg kan forvente fra min produktion. Derfor holder jeg mig til all-grain kits, hvor jeg er sikker på, at jeg får en god blanding, der smager, som den skal, g som har den rette farve oveni. Jeg har prøvet forskellige blandinger, men samtlige af mine favoritter finder jeg hos hjemmebryggeren.dk. De har både kloner af kendte øl og et rigtig stort udvalg af egne blandinger. Det er primært de sidste, der tiltrækker mig, og kvaliteten er så konsistent, at mine dobbelbock og bismarck pilsner altid smager ens.

 

Bestil i tide

 

Nogle øl har godt af at hvile, inden de skal drikkes, andre skal drikkes forholdsvis hurtigt. Det skal du altid have for øje, når du brygger dit eget. For eksempel er en ipa en øl, der ikke skal laves i for god tid i forvejen, mens du derimod skal planlægge dit julebryg. Jeg fører min helt egen øldagbog, så jeg kan få bestilt de rette kits i tide, for jeg elsker at have gæster, og jeg elsker at servere mit eget øl til alle lejligheder. På den måde er jeg altid på forkant med udviklingen, og jeg ved præcis, hvad der skal bestilles og laves hvornår. Jeg får altid friske råvarer fra https://www.hjemmebryggeren.dk/, så jeg ved, at alt jeg serverer, bliver en succes, men det forhindrer mig ikke i altid at prøvesmage og nyde de kits, jeg har fremstillet.

Kim Brandt