Nyd livet med gode øl

Nyd livet med gode øl

Der er altid noget at fejre efter min opfattelse, og der er ingen grund til ikke blot at fejre hverdagen. Jeg fejrer livet med hjemmebrygget øl, og det er en hobby, som jeg er blevet helt opslugt af, for her er der smag, saft og kraft, og det bringer mig altid glæde – bryg selv øl er altså et hit hos mig.

 

Hold oktoberfest i juni

 

Du kan få al slags kød og grønt året rundt, og der er ikke længere den store fokus på, hvad der er i sæson. Derfor ser jeg ingen grund til at brygge øl på gammeldags manér efter årstidernes skifte, men i stedet efter mit humør og for at have det sjovt. Jeg husker den gang, hvor folk gemte nogle julebryg for at tage dem med til en sommerfest, lige før de udløb. Det vakte altid vild jubel, og det er gode minder for mig. Den glæde genskaber jeg for mig selv og andre ved at brygge øl, der egentlig ikke passer til tiden, som en oktoberfest i juni eller en julebryg i marts. Det bringer smil på læben på helt samme måde, som det gjorde med julebryg om sommeren den gang, og det er det hele værd.

 

Jeg bruger all-grain kits

 

Et all-grain kit er en fantastisk opfindelse, hvor alle ingredienser er paket og klart i det rigtige blandingsforhold. Jeg vælger altid fra det store udvalg hos hjemmebryggeren.dk, for her er der altid mulighed for at holde jul i juli eller påske om efteråret. Varerne klargøres først ved afsendelse, og derfor får jeg en frisk og lækker bryg hver gang, uanset hvilken årstid jeg finder passende. Det er også sjovt at have en anden type af øl, der kan sættes på bordet, for jeg behøver ikke tænke over årets gang på samme måde, men planlægge min menu efter den øl, der står på flasker og er drikkeklar derhjemme.

Kim Brandt