Gør hverdagen mere speciel med egen øl

Gør hverdagen mere speciel med egen øl

Som resten af landet er du garanteret en af dem, der godt kan lide en kold øl på terrassen, når du kommer hjem fra arbejde – og det er da også helt forståeligt. Faktisk viser det sig ofte, at det danske folk er et af de folk, der er allerbedst til at nyde en forfriskning efter arbejde, og det er egentlig ikke en helt dårlig ide. Vel?

Men hvorfor så ikke tage hele ideen et skridt videre og droppe de halvdyre specialøl fra købmanden. For faktisk er det sådan, at man sagtens kan gøre det selv, og så er det også lidt sjovere at sidde på terrassen, når man kan prale med, at man selv har lavet sin øl.

Sådan gør du

Det er faktisk ikke svært at lave sin egen øl. Alt, man skal have, er et starterkit og en blanding af ingredienser, der kan få øllet til at smage af noget. Maskineriet finder man let på internettet, og hvis man er ny i gamet, skal man ikke have noget fancy apparat, man ikke kan finde ud af at håndtere. Med et mindre kit kan man faktisk komme langt – også når det ikke bare er for sjov længere.

De vigtigste ting – i forbindelse med ølbrygning – er derimod ingredienserne. Det er nemlig det, der skal give øllet smag, og man skal derfor huske, at man ikke må gå ret meget på kompromis eller prøve sig frem, når det kommer til ingredienserne. Hvis man er ny, foreslås det faktisk, at man køber en færdigblanding. Så er man sikker på, at det bliver en ordentlig produktion, og der er dermed større chance for, at man ikke umiddelbart efter dropper hobbyen igen. Er man med på denne ide, kan man eksempelvis vælge et all grain kit. Heri er alt, man skal bruge, og så kan man bare gå i gang. 

Renee Mikkelsen